Loading

De Vuist Erin Vuistbrief BFA Jaargang 1 volume 1

Voorwoord

Welkom bij onze eerste vuistbrief. Ik weet dat veel van jullie vuisters hier al even op aan het wachten zijn. En voor degene die er niet op aan het wachten zijn. Shame. #DeVuistErin

We schrijven nu november. De 2e lockdown is net begonnen en helaas moeten we alles wat Vuistbal is weer een maand in de kast steken. Maar net zoals mijn broer zei: "ooit moet alles uit de kast komen". We zijn met de BFA hard aan het werk met een nieuw format 2x2 Vuistbal in België waardoor er vanaf de eerste versoepelingen terug veilig gevuist kan worden.

Verder mogen we dankbaar zijn voor een geweldige ledendag te hebben gehad met onze viervoudige Belgisch Kampioen de VVV, en bij de vrouwen de VVVV, en kunnen we vooruit kijken naar de oprichting van 2 nieuwe clubs en het verwelkomen van reeds een 7tal nieuwe leden. Dit alles onder een fris nieuw bestuur met goesting voor de vuist.

VVVV Blauw en VVVV Rood

Hou intussen onze website en facebookpagina in het oog ! Vele vuistjes en hopelijk tot snel op het Vuistbalveld !

Sander Koyen. Voorzitter Belgische Vuistbal Associatie

1. VVV 2. Hantwerpse Uistende Haantjes 3. Schaar Vuist Plezier

Nieuw Bestuur

In deze periode zijn we op zoek naar een nieuw bestuur. Hiervoor houden we aanstaande woensdag 04/11 een verkennende vergadering.

Heeft u interesse om een functie te bekleden of om uw visie te delen en eens te kijken wat het bestuur juist doet en hoe u kunt bijdragen tot de uitbouw van de belgische vuistbal zonder per se deel uit te maken van het bestuur. Hebt u interesse in een bepaalde werkgroep? Wilt u gewoon uw woensdagavond vullen met iets interessant en al uw vuistbalvriendjes. Mail dan zeker naar koyensander@gmail.com om de link te ontvangen. De vergadering zal via Zoom gebeuren woensdagavond om 20u !

Zoom meeting nieuw bestuur. Woensdag 4/11 om 20u, mail naar koyensander@gmail.com bij interesse !

Aandacht Beste Fister !

De indoorcompetitie voor de mannen en voor de vrouwen in Duitsland is voorlopig opgeschord wegens corona ! We gaan dus helaas onze eer niet kunnen gaan verdedigen in de Bundesliga dit jaar ! Voorlopig houden we wel hoop om in de lente keihard te kunnen fisten in Duitsland.

Maar er komt een volwaardig belgisch alternatief indoor van zodra corona het toelaat. Hierover zo snel mogelijk meer nieuws ! Net zoals Cis vliegen we al vuistend 2021 in.

"Ik wil gewoon alles kapot kunnen vuisten". We hebben van vele leden de boodschap gekregen dat ze gewoon zoveel mogelijk willen vuistballen. We zijn alles in het werk aan het stellen hieraan tegemoet te kunnen komen en de gemiste fisting wegens corona ruimschoots goed te maken. Ondermeer door het oprichten van lokale clubs. Een (voorwaardelijk) overzicht.

Hantwerpse Uistende Haantjes (Antwerpen)

Weldra in de hoofdstad van Vlaanderen, een Vuistbalclub met Uisten. Via de Haantjes zal er een maandelijks verplichte training komen voor alle leden in Park Grote Schijn te Deurne ! De HUH deed dit seizoen al een vuist naar het belgische goud, helaas werd het zilver, en zal er volgend jaar weer om vuisten !

VC Ansafa (Leuven)

De club van Leuven. 1 van de grondleggers van het belgische vuistbal. Met 1 van de rijkste geschiedenissen. Goeie training, gasttrainers uit Duitsland en Oostenrijk, en het meeste volk per training zijn hun deel. Dit alles dankzij uitmuntend engagement en organisatie.

De Vrolijke Vuistbal Vrienden (Zandhoven)

De OG club. Met het grootste aantal BKs op zijn naam. Opgericht door onze erevuistzitter Bert Stoelen toen hij nog maar gewoon een kleine boerenjongen was met een liefde voor Zwitserse 'bergen' ! Nog zo onschuldig in 2016 toen ze niet wisten dat ze zouden uitgroeien tot de ploeg met het meeste spelers op WKs en EKs en de meeste trofeëen in zijn trofeëenkast.

HELAAS ZIJN ALLE COMPETITIES IN 2020 AFGELAST

Kalender 2020 - 2021

Maar geen angst ! We gaan onze supporters niet teleurstellen en er alles aan doen om het jaar sterk te eindigen en het nieuwe jaar in te vuisten.

Kalender 2020

TBA: - Belgische Wintercompetitie 2x2 Vuistbal

Kalender 2021

25 - 27 juni: EK Mannen Kaltern (ITA)

22 - 26 juli : WK U18 Grieskirchen (AUS)

TBA: WK Vrouwen Jona (SUI)

Terwijl onze vrouwen zich weer opmaken voor een galamatch tegen de Zwitserse meisjes, zitten onze Vuistzitter en Erevuistzitter te wachten tot corona gepasseerd is. Ruben vuist het nieuwe jaar in.

Lid worden

Wilt u lid worden en deel uitmaken van deze geweldige sport? Of in plaats van spelend lid, enkel steunend lid worden en ons helpen om Vuistbal toegankelijk te maken voor iedereen. Zodat iedereen laagdrempelig sportief kan genieten van een sport. Een sport die iedereen kan en mag komen doen. Zonder hoge inschrijvingsgelden, zonder materiaal nodig te hebben en waar iedereen speelt.

Kijk dan op volgende link en vul deze als de vuist in !

TROOPER

Huh? Gratis Vuistbal steunen? Hoe kan dat? Als je online shopt, kan je via je vertrouwde webwinkel de BFA steunen, zonder dat je het iets extra kost!

Hoe? Wel dat kan via de Trooper pagina van de BFA. Voor je jouw bankkaart bovenhaalt, is het belangrijk om te weten hoe Trooper precies in elkaar zit. De BFA heeft een unieke Trooper pagina. Op deze pagina staan links naar diverse webshops.

Als je via die links op de Trooper pagina van de BFA naar de webshop surft, weet deze link dat je de BFA wil steunen. De link doet het werk, en jij kan gewoon shoppen zoals je normaal shopt, zonder €1 extra uit te geven. Van elke aankoop die jij doet, gaat er een percentje naar de BFA ! Dit geld wordt volledig ingezet voor de uitbouw van Vuistbal en het toegankelijk maken van de sport voor iedereen.

"Mwoah zeg eh, hoe werkt Poeper zo Gertje?"

"Trooper Samson" Hieronder legt Gert Verhulst uit hoe het in zijn werk gaat !

Schaar Vuist plezier bronze medaille ledendag 2020
Natuurlijk vergeten we onze sponsors niet. Ook zij garanderen de uitbouw van onze sport. Hartelijk dank ! En op nog veel vuistplezier.
Hoofdsponsor BFA

Volg al ons nieuws in verband met trainingen en wedstrijden via bfa-vuistbal.be of op onze facebook.

BFA Nieuwsbrief Jaargang 1 Volume 1. Samengesteld door BFA VZW. Bij reacties, suggesties of interesse mag u steeds mailen naar koyensander@gmail.com of even bellen naar 0476603498.

Hopelijk bent u weer wat mee in de wondere wereld van het belgische vuistbal. Deze nieuwsbrief zal vaker verschijnen met zowel binnenlands als buitenlands nieuws. Spread the joy, spread the fist ! #DeVuistErin
De allereerste medaille bk vuistbal 2016

Credits:

Uwe Spille Bert Stoelen Sander Koyen Valentin Weber