Loading

Samen kom je verder, de kracht van onderwijs, cultuur, lokale en ketensamenwerking Tijd voor inspiratie • Summerschool week #7

INRETAIL SUMMERSCHOOL

Kijk jij elke dinsdagavond om 20.00 uur mee? Een wekelijkse talkshow waarin INretail Inspirator Harry Bijl in gesprek gaat met spraakmakende en interessante ondernemers uit de mode-, woon-, schoenen-, sport- en tuinbranche. Je kunt je hier gratis inschrijven, waarna je elke week de link naar de uitzending per mail ontvangt.

Naast de talkshow inspireren we je 8 weken lang, op een luchtige manier, met leuke interviews, interessante podcasts, handige lijstjes en mooie blogs. Kijk en luister mee vanuit de winkel, vanaf je tuinstoel, het zwembad of tijdens een wandeling. We maken er samen een positieve (na)zomer van. #SAMENSTAANWESTERK

WEKELIJKSE TALKSHOWS • HARRY BIJL

Deze week staan de talkshows in het teken van samenwerken in de breedste zin van het woord. Met het onderwijs, de straat, fans, leveranciers in de keten, de gemeente... Noem maar op. In deze (een na laatste) talkshow gaat Harry Bijl in gesprek met Steegenga Mode, Natuurlijk Tilburg, Gemeente Tilburg en Tuinbranche Nederland.

PODCAST • INSTORE DELFT

HYPE Lab bracht ‘de winkel van de toekomst’ naar Delft en Melanie Haaksma van INSTORE deed mee en testte o.a. de Spy-bril. Spelenderwijs heeft ze ontdekt hoe innovaties waarde kunnen creëren in haar winkel. Door verschillende media is hier uitbundig over geschreven.

Wij vroegen haar hoe het was om deel te nemen en wat er in de winkel is veranderd na het HYPE Lab. Maar ook wat er zo essentieel is aan samenwerken; zowel met innovatieve studenten als met collega ondernemers in je stad.

23 WINKELS EN EEN COMMUNITY MET 1 MILJOEN LEDEN? WELKOM BIJ RAPHA SPORTS!

We vragen Dave de Graaf (regionaal manager Benelux), hoe Rapha zo’n enorm mooi internationaal klantennetwerk heeft kunnen opbouwen. En of hij tips heeft voor zijn INretail-club-leden.

"Vroeger gingen we naar de kerk om met gelijkgestemden samen te zijn. Nu gebeurt dat minder, maar het zoeken naar verbondenheid blijft. Communities hebben deze rol misschien wel een beetje overgenomen."

AAN DE SLAG

  • Onderzoek: Reset van de waardeketen in fashion - Het verdienmodel in fashion is rijp voor een reset. Dat deze urgentie er is, wordt al langere tijd door zowel zelfstandige retailers als merken aangegeven. De coronacrisis benadrukt dit nog eens. Om te kijken wat zowel de leveranciers als zelfstandige retailers kunnen doen, heeft Q&A Insights & Consultancy in opdracht van INretail en Modint een onderzoek uitgevoerd onder leveranciers en zelfstandige retailers.
  • Platform De Nieuwe Winkelstraat - Veel winkelgebieden hebben het moeilijk. Winkels sluiten, er is leegstand en omzetten lopen terug. DNWS is een (onafhankelijk) kennis- en netwerkcentrum dat zich richt op de toekomstbestendigheid van Nederlandse winkelgebieden. Daarvoor werken ze nauw samen met partnerorganisaties uit alle relevante sectoren.
  • Werk in de Winkel - Speciaal voor medewerkers die werken in de mode, schoenen, sport, wonen, tuincentra, juweliers of parfumerieën. Het portaal biedt inspiratie en informatie over onderwerpen die bijdragen aan de persoonlijke ontwikkeling, professionaliteit, inzetbaarheid en werkplezier van medewerkers in de winkel.
  • Detex opleidingen - Hoe krijg en houd je de collectie up-to-date, de inrichting actueel, de instore verkoop in balans met online verkoop en personeel met de juiste kennis en vaardigheden? Detex stelt deze totaalaanpak centraal in al haar opleidingen, voor een optimale performance in de winkel.
  • SkillsTown - De online aanbieder van opleidingen, trainingen en cursussen

HOE KUNNEN WE JE VERDER OP WEG HELPEN?

Heb je vragen over het thema 'Samen kom je verder, de kracht van onderwijs en cultuur en lokale en ketensamenwerking' en wil je met een van ons sparren? Dat kan, geen vraag te gek! Neem contact op met jouw regio-adviseur of branchespecialist.

Heb je een andere vraag over jouw winkel? Met 25.000 vragen en 5.500 adviesuren per jaar lossen onze adviseurs simpele en complexe kwesties op.