Loading

POLAR FOX Fjeldræven - NORGE

PART I - Sommer / Efterårs

En oplevelse af de helt store for mig , efter mange års forsøg , både på Island, Svalbard og Norge - lykkedes det endelig at være det rigtige sted på det rigtige tidspunkt .. lys, vejr og dyr - præcis som jeg gerne vil have det ..

Projektlogo for mine 2 ræve projekter, se link nederst til den Røde Ræv fra Danmark

Mange timer går med blot at nyde stilheden og vente og vente, være sikker på udstyret er klart, drikke kaffe samt spise sin madpakke... men sådan er det jo hvis man gerne vil være wildlifefotograf - og det er lige præcis det som jeg elsker.....

også forløsningen når man bare får alt til at klappe, og dyrene giver en det hele tilbage.. ved at være i sit rette element.... og LIGE FORAN KAMERAET :)

At være tilstede , og vente og vente - og pludselig , - kunne de ikke holde sig væk og skulle, helt tæt på og se hvad jeg var for en fætter, der sad der på sin flade og ventede.. og da jeg jo kun havde de store objektiver med, måtte jeg ty til min Iphone X :) for at sende en lille billede og film til mine døtre og barnebarn :)

taget med Iphone X
Føler mig priviligeret, når tilliden er til at fjeldræven, ligger sig ned og sover 5 m fra mig, at opleve dette er noget ganske særligt...

Polarræven ligner den røde ræv, men den er mindre og har kortere ører. Pelsen tæt og blød, mat brun overside og gråhvid underside om sommeren, men snehvid om vinteren. Hvalpene er mørkebrune.

Den måler 50-65 cm og halen er 25-35 cm, vejer 5-8 kg.

Levestedet for Fjeldræve

Spiller død når den skal overliste sit bytte.

Polarræven lever parvis og deles om at passe hvalpene. Drægtighedstiden er 50-52 dage. Der fødes 4-8 blinde, uldhårede hvalpe, får øjne efter 12-14 dage, dier i 1 mdr. og klarer sig selv efter 3-4 mdr.

Levetid max. 12-14 år.

Polarræven lever af lemminger, harer, fugle, ådsler, affald og bær.

PART II - Vinterstid ( November til April )

Polarræven (Vulpes lagopus) er et dyr i hundefamilien. . Den findes i alle de nordligste egne i verden fra det nordlige Canada over Grønland til det nordlige Asien.

Jeg har fotograferet disse polar ræve i Norge.

Polarræven skifter farve efter årstiden. Om sommeren er den brunlig og om vinteren hvid.

Pelsen er tæt og blød

Helt hvid om vinteren

Brun om sommeren

Billede taget på Island

Polarræven bruger sin tykke hale som hovedpude, eller som "halstørklæde" mod kulden.

Polarræven er aktiv døgnet rundt.
Bor i klipperevner eller i huler den selv graver.
Den når en længde på 50-60 cm med en hale på 30 cm og vejer 3-6 kg
levested for en polarræv

Har haft de vildeste oplevelser med Polarræven i Norge, og en enkelt hvor

tingene ikke altid er det man håbede på , punkterede langt til fjelds,efter en lang og kold dag med snestorm 27m/s og 5 kuldegrader, hvor jeg bare ikke fik set polarræven...

men at have fulgt Polarræven over et år snart er helt utroligt, har været en oplevelse jeg ikke glemmer.. og hvem ved om der kommer en PART III , efter en sommerferie ....

Credits:

KENNETHPINGEL.DK

Report Abuse

If you feel that this video content violates the Adobe Terms of Use, you may report this content by filling out this quick form.

To report a copyright violation, please follow the DMCA section in the Terms of Use.