Loading

General Science Question-Answer General Question-Answer

IN GENERAL SCIENCE (SET-1), 10 SUCH OBJECTIVE QUESTIONS-ANSWERS HAVE BEEN INCLUDED, WHICH WILL GIVE YOU INFORMATION ABOUT THE MANY WORDS USED IN DAILY LIFE, BESIDES THESE QUESTIONS FOR EXAMINATION OF IAS, PSC, SSC AND RAILWAY. IS ALSO IMPORTANT. IN GENERAL SCIENCE (PART 1) 10 SUCH OBJECTIVE QUESTIONS AND ANSWERS HAVE BEEN INCLUDED WHICH WILL GIVE YOU INFORMATION ABOUT THE MANY WORDS USED IN DAILY LIFE, APART FROM THESE QUESTIONS ALSO FOR THE EXAMINATION OF IAS, PSC, SSC AND RAILWAY. IS IMPORTANT.

1. Anatomy is a branch of science that studies:

A. Structure of animals and plants

B. Activities of human organs

C. Animal behavior

D. Cells and tissues

Ans. A

2. Oncology is related to the study of:

A bird

B. Cancer

C. Mammals

D. Mud

Ans. B

3. Numismatic study of which is related to:

A. coins

B. numbers

C. tickets

D. Space

Ans. A

4. Eugenics is related to the study of:

A. Various breeds of human race

B. Genetics of plants

C. People from the European region

D. Changes in man due to manipulation of genetic components

Ans. D

5. Ornithology is:

A. Study of plants

B. Study of bones

C. Study of noise

D. Study of birds

Ans. D

Science: Biology - Quiz on Human Digestive System

6. Epidemiology is related to the study of:

A. Endodermis disease

B. Dermis disease

C. Epidemic disease

D. None of the above

Ans. C

7. The energy present in the food is measured:

A. In calorie

B. in Celsius

C. in Kelvin

D. None of the above

Ans. A

8. Which instrument is used to measure relative humidity?

A. Hygrometer

B. Hydrometer

C. Barometer

D. Mercury thermometer

Ans. A

9. Which instrument is used to measure the milk density?

A. Lactometer

B. Hydrometer

C. Barometer

D. hygrometer

Ans. A

10. Which instrument is used to measure the resistance of electricity?

O ohmeter

B. Electrometer

C. Galvanometer

D. Spectrometer

Ans. A

Report Abuse

If you feel that this video content violates the Adobe Terms of Use, you may report this content by filling out this quick form.

To report a copyright violation, please follow the DMCA section in the Terms of Use.