Loading

Presenting Radnor High School's New Courtyard

Hard work on the part of Radnor High School students reached fruition as the school formally unveiled its renovated courtyard during a ribbon-cutting ceremony on Sept. 18.

The revitalization project was made possible by student fundraisers; donations from community members and school and district groups; and an original blueprint drafted by students in the school's Civil Engineering class.

BEFORE THE RENOVATION...

...The 11,350-square-foot courtyard, located adjacent to the cafeteria, housed decaying or dead plant life, an aging greenhouse, and damaged furniture. Student council members, pictured in Spring 2017, arranged several fundraisers to support the project.

Fundraising

Radnor High School principal Dan Bechtold presented the student council with a $3,500 donation from the Class of 2016's Post Prom Committee to begin work toward the project.

Additional financial support was provided by the Radnor High School Parent-Teacher-Student Association and Radnor Educational Foundation. The RHS Class of 2017 also contributed $1,000.

Student Council members arranged a Community Courtyard Dash 5K and Fun Run (pictured) and a Krispy Kreme Donut Sale, among other fundraising initiatives.

The greenhouse as of April 5, 2017.

Greenhouse renovation in progress as of July 13, 2017.

The greenhouse turned pergola as of September 20, 2017. It will be stained once the wood has time to weather.

The Renovations

All renovation work was completed in-house by Radnor Township School District maintenance staff.

The renovations included the repurposing of an existing greenhouse into a seating area with benches; new landscaping; and updated outdoor furniture.

Members of the RHS orchestra performed at a ribbon-cutting ceremony to unveil the renovated courtyard on Sept. 18.

At the unveiling ceremony, principal Dan Bechtold and student Macie Plotkin - who spearheaded much of the effort - spoke to the crowd, which included donors, special guests, school and district administrators, School Board members, and members of the RHS Student Council.

During the week following the unveiling ceremony, students took full advantage of the remodeled space to complete school work, enjoy lunch, or simply socialize with friends in nature.

The finished product.

Radnor Proud!

Report Abuse

If you feel that this video content violates the Adobe Terms of Use, you may report this content by filling out this quick form.

To report a Copyright Violation, please follow Section 17 in the Terms of Use.